Home ATV Florida Forum ATV Florida Where to Ride? ATV Florida Links Advertise


Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
 
   Home   Help Search Calendar Login Register  
Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: 400ex WILL NOT start(goes tactactac)  (Read 3937 times)
Miami450R
Supreme Member
*****
Offline Offline

Location: Ft.myers, Fl

Posts: 1121


Yamaha


View Profile

Ignore
« on: March 05, 2006, 08:04:44 PM »

my bike was turned off and started like 4 times in a row.....
i went to start it again n it went TAC. and wudnt turn on n the greeen neutral lgiht runed off. it came back on after a little while n went tac agasin once i pressed to start my bike.
  i charged my battery to full. i put it on. this time the light stays on , but bike jsut continuously goes TACTACTAC  when i press the start button.

we checked and there IS spark coming from the relay , we tried to put it directly by getting the wire and connecting it to the battery n it STILL wudnt start , btu wouldnt click either.and the neutral lgiht turned off.
we then put it back on.
n still nothing.


now I think that is either the starter , or the relay...


anyone had this problem before??
anyone think they know what it might be??


thanks.
Logged

How we ride today determines IF  we can ride tommorow.
'89 240sx sil-coupe (drift car)
'07 mazdaspeed3 (daily)
'05 Limited Edition Banshee
Yamaha72
Supreme Member
*****
Offline Offline

Location: Davie/Orlando

Posts: 890



View Profile

Ignore
« Reply #1 on: March 05, 2006, 08:11:53 PM »

You battery is probably old and even when you charge it, it does not have enough power to crank that 416 motor just enough to run that tinsy little light...

Why don't you borrow a friends battery that you know works for half an hour and see if it works???
Logged

2003 Yamaha Raptor 660

2005 Ford F-150
Miami450R
Supreme Member
*****
Offline Offline

Location: Ft.myers, Fl

Posts: 1121


Yamaha


View Profile

Ignore
« Reply #2 on: March 05, 2006, 08:13:44 PM »

it was working  perfectly. exccept that last time i went to start it. it chrged till it said full. it starts PUSH starting it. but elecrtic start jsut wont..
Logged

How we ride today determines IF  we can ride tommorow.
'89 240sx sil-coupe (drift car)
'07 mazdaspeed3 (daily)
'05 Limited Edition Banshee
LakeMaryKid
Supreme Member
*****
Offline Offline

Location: Lake Mary, FL

Posts: 2877


Just a good ole' boy never meanin no harm.


View Profile

Ignore
« Reply #3 on: March 05, 2006, 08:22:40 PM »

I had this problem with mine before also. I forget, it is either the battery or replace the fuse behind the left rear fender in front of the battery. Im pretty sure it is the battery, have you tested the voltage in the battery yet?
Logged

2003 KFX 400
1994 F-150 - 12" SAS 38.5 Boggers
2007 F-150 Supercrew FX4 Luxury
2004 14' Mirrocraft
Miami450R
Supreme Member
*****
Offline Offline

Location: Ft.myers, Fl

Posts: 1121


Yamaha


View Profile

Ignore
« Reply #4 on: March 05, 2006, 08:25:26 PM »

the fuses are good we testeds the voltage in them.and we also tested the voltage in the battery. the tac tac seems to be coming from the tube(starter) above the back part of the engine.the starter.
My dad is positive it isnt thew batery. but ill try with my neighbors 300ex battery tommorow.
Logged

How we ride today determines IF  we can ride tommorow.
'89 240sx sil-coupe (drift car)
'07 mazdaspeed3 (daily)
'05 Limited Edition Banshee
Yamaha72
Supreme Member
*****
Offline Offline

Location: Davie/Orlando

Posts: 890



View Profile

Ignore
« Reply #5 on: March 05, 2006, 08:36:37 PM »

Try your neighbors battery tomorrow and if that doesn't work then you might have tore up your starter. Is your motor higher compression than stock???
Logged

2003 Yamaha Raptor 660

2005 Ford F-150
WOODY_450r
Supreme Member
*****
Offline Offline

Location: lutz fl

Posts: 1074


Lifes better when all 4 wheels are under the quad


View Profile

Ignore
« Reply #6 on: March 05, 2006, 08:40:38 PM »

try too push start it?!?!?! if that dosent work then its not the battery!!
Logged

WHEN IN DOUBT FLOOR IT !!!!!!!!


JOSH WOODS #411

05 450r
01 chevy 4x4
Miami450R
Supreme Member
*****
Offline Offline

Location: Ft.myers, Fl

Posts: 1121


Yamaha


View Profile

Ignore
« Reply #7 on: March 05, 2006, 08:46:48 PM »

i can push start it n it starts up right away. lol.

it is a higher compression piston then stock yes.
it is a JE high compression piston with 11/1 ratio
Logged

How we ride today determines IF  we can ride tommorow.
'89 240sx sil-coupe (drift car)
'07 mazdaspeed3 (daily)
'05 Limited Edition Banshee
Toomey
Supreme Member
*****
Offline Offline

Location: Cooper City

Posts: 1396



View Profile

Ignore
« Reply #8 on: March 05, 2006, 08:51:50 PM »

When our 400 has a low battery (preety often  Roll Eyes), it does that, just goes nac nac nac, like a baseball card clipped onto a bicycle in the cartoons.  It's always been the battery when it clicks.  Our neutral light also acts up sometimes.  Don't you wish the 400 came with a backup kickstarter, and you could just take off all of the electrical junk.
Logged

Looking for a junker dirt bike project.
Moose
Supreme Member
*****
Offline Offline

Location: Where ever I want to be.

Posts: 2050



View Profile

Ignore
« Reply #9 on: March 05, 2006, 09:13:10 PM »

Another thing to try is, with the charger hooked up and at 10 amp output, try to start it after 30 minutes charging time. If it starts, then it's most likely the battery needs replacing. If the battery is not a sealed type, be sure to top off the water level before you charge it.
Logged

LORD, please keep your arm around my shoulder, and your hand over my mouth. Amen
Miami450R
Supreme Member
*****
Offline Offline

Location: Ft.myers, Fl

Posts: 1121


Yamaha


View Profile

Ignore
« Reply #10 on: March 05, 2006, 09:21:44 PM »

LakeMaryKid...thanks a milli0on bro u saved me a massive headache.
i connected chrger to battery. pressed start button n it turnd on. the battery is shot. lol. thanks alot for all ur input guys.


Problem Solved!!
Logged

How we ride today determines IF  we can ride tommorow.
'89 240sx sil-coupe (drift car)
'07 mazdaspeed3 (daily)
'05 Limited Edition Banshee
Yamaha72
Supreme Member
*****
Offline Offline

Location: Davie/Orlando

Posts: 890



View Profile

Ignore
« Reply #11 on: March 05, 2006, 09:23:16 PM »

If it is not your battery than the high compression piston culd have messed up the starter... But it sounds like a common battery problem. My sisters Raptor 80 did that when the battery died.
Logged

2003 Yamaha Raptor 660

2005 Ford F-150
Ida_Mann
Supreme Member
*****
Offline Offline

Location: There may be times when we are powerless to prevent injustice, but there must never be a time when we fail to protest.

Posts: 5908


I own and wear a purple sombrero


View Profile WWW

Ignore
« Reply #12 on: March 06, 2006, 07:34:13 AM »

take it easy on that battery bro, mine is still the original stocker and it's a '99.  Embarrassed

Id@
Logged

Id@ M@nn

www.facebook.com/IdaShotMe
'99 Honda 400EX ATP'd (quietly making noise)
'02 Honda Foreman Rubicon
'00 Honda TRX90
8 X 20 Enclosed hauler/camper
"Show me a smooth operation and I'll show you someone who is hiding mistakes, real boats rock."
Pages: [1]   Go Up
  Print  
 
Jump to:  

Other Florida sites of interest: www.PinballShark.com

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2015, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!